Hamilelik Süreci

Hamilelikte Alerji Neden Olur? Nasıl Geçer?

hamilelikte alerji, hamilelikte alerjik rinit, hamilelikte alerji yapan yiyecekler, hamilelikte alerji kaşıntı, hamilelikte alerji ilacı içilir mi, hamilelikte alerjik kaşıntı, hamilelikte alerjik öksürük, hamilelikte alerji bebeğe zarar verirmi, hamilelikte alerjik rinit kadınlar kulübü, hamilelikte alerjik rinit bitkisel tedavi

Hamilelikte Alerji

Gebelikte bazı alerjik hastalıklar genetik olarak yatkınlık taşıyan kişiler tıpta adı (atopik kişiler) olarak bilinir ve gebelik döneminde duyarlı oldukları alerjenle karşılaştıklarında çeşitli semptomlar gösterebilir. Ancak bu alerjik durum doğru bilinçli takip ve tedaviyle kontrol altına alınabilir. Ancak bunu tahmin etmek epey zordur nefes darlığı hışıltı öksürük nöbetleriyle görülen astım gebeliğin son dönemlerinde geceleri yattıktan sonra arta da bilir.

Nefes darlığı

Hamilelikte özelikle son haftalarda nefes darlığı görülme oranı çok yüksektir ve çok sıklıkla olabilir. Karın büyüdüğü için akciğerlere alttan baskı olmaktadır. Bu bir durum teşkil etmez fakat akciğerlerde bir rahatsızlık bir sıkıntı varsa o zaman bu durum değişebilir ve bir uzmana danışılması gerekir.

İlk haftada nefes darlığı olma ihtimali vardır bu solunum sisteminin ortama adapte olmaya çalışmasıdır. Solunum sistemi vücudun temiz kan ihtiyacını karşılamak için çok fazla çalışır ve bu durum anne adayından nefes darlığı ortaya çıkabilmektedir.

Herhangi bir nefes darlığı söz konusu olursa olsun bir doktora başvurulmalıdır.

Astım

Astım gebelikte en sık görülen kronik hastalıklardandır ve gebelikten önce olan astımı gebeyken olan astımı daha da kötüleştirebilir. Düzenli şekilde tedavi edilmemiş astım hem anne hem de bebek için ciddi sorunlar yaratabilir. Gebelikten önce kontrol altına alınamayan astım kötüleşme ve ataklarda sıklaşma meydana gelebilmektedir. Gebelikten önce astım nasıl seyir halindeyse gebelikte de aynı seyir halinde olmaktadır. Astım en çok gebeliğin 24. Haftalarında olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ᐳ
Hamilelikte Banyo Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kaşıntı

Gebelikte kaşıntıya sebebiyet verebilecek birçok neden olabilir bu nedenler yediğimiz besinlerden yada alerjimiz olan birçok şeyden olabilir ancak bunların dışında gebelikte gebeliğe özel gebelik kolestazı dediğimiz safra tuzları artığı bir durum var bu durum biraz gebeliğin ilerleyen dönemlerinde sık karşılaşılan bir durumdur. Bu durumda kaşıntılar artar ve kaşınılan yerde kızarmalar olur. Bu durum anne adayının hamileliğin son aylarında rahatsız eden bir durum. Genellikle cilt hastalıkları uzmanları kaşıntıyı azalmasında yardımcı olacak anne adayını rahatlatacak kremler verilebilmektedir ve bu rahatsızlığın önlenmesine yardımcı oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu