Kasık Bölgenizde Ağrı – Şişlik – Sertleşme veya Batma mı Hissediyorsunuz?
İçindekiler
Kasıklarda ağrı, sertleşme ve batma, gebeliğin ilk belirtilerindendir. Bu yazımızda 4 farklı uzmandan bu konu hakkında bilgilere yer vereceğiz.
Gebelik Belirtileri / Kasıklarda Ağrı – Şişlik – Sertleşme ve Batma
Kasıklarda ağrı – şişlik – sertleşme ve batma ilk hamilelik belirtileri arasında gösterilir. Bu yazımızda ise 4 farklı uzmandan bu konu hakkındaki bilgilere yer vereceğiz.
1- Erken gebelik belirtileri arasında yer alan belirtilerden birisi de kasıklarda ağrı, şişlik, sertleşme ve batmadır.
Şüpheleriniz bu yönde ise, mutlaka gebelik testi yaptırmanız gerekir. Doğum kontrolü olmadan yapılan ilişkilerin ardından kadınların gebe olduklarından en çok şüphelendikleri durumlardan bir diğeri de kasık ağrılarıdır. Ani hareketler yapıldığında, bu dönem içerisinde keskin ve tek taraflı kasık ağrıları meydana gelebilmektedir. Bu ağrılar, rahmi yerinde tutan bağların gerilmesi ile meydana gelir. Gebe anne adaylarının büyük bir kısmı kramp ya da kasık ağrıları yaşadığı görülmektedir. Tıpkı mide bulantısı ve koku hassasiyeti kadar yaygın bir gebelik belirtisi olan kasık ağrıları görülmediği durumlarda dahi gebe olduğunuzu anladığınız günden itibaren ağır ve ani hareketlerden uzak durmalısınız. Gebelik belirtileri arasında artan vücut ısısı, tansiyon düşmesi, vajinada renk değişikliği ve fazla uyuma isteği gibi belirtiler de yer almaktadır ancak bu belirtiler gebelik olmadan önce de görülebileceğinden, en yaygın belirtiler adet gecikmesi, kusma, koku hassasiyeti ve durup dururken başlayan kasık ağrılarıdır.
2- Gebe kalınmasından itibaren birkaç gün içerisinde döllenmiş olan yumurta rahim duvarına tutunmaktadır.
Beneklenme ve kas kasılmalarının oluşması da gebeliğin ilk belirtilerindendir. Kas kasılmaları ve beneklenme, yumurta döllendikten sonraki 5 – 12 gün içerisinde vücudun her yerinde gerçekleşebilmektedir. Kas kasılmaları adet döneminde meydana gelen vajinal kanama ve kramplarla da adetin başlangıcı ile kolayca karıştırılabilir. Adet düzeninde değişiklik, adet başlangıcı, kullanılan doğum kontrol hapının değiştirilmesi, cinsel ilişki kökenli aşınma ya da enfeksiyon gibi daha farklı durumlarda bu belirtilere neden olabilmektedir. Gebeliğin ilk belirtisi ise beklenen adet gününün gecikmesi olarak gösterilebilir. Bununla birlikte gebe olduğunuzu gösteren bazı diğer belirtiler de bulunmaktadır. Fakat bunların hiçbirisi gebe olduğunuzu anlamak için yeterli değildir.
3- Gebelik döneminde gebe kadınlarda sıklıkla görülen şikayet kasık ağrılarıdır.
Gebeliğin ilk haftasında başlayan ve doğuma kadar bitmeyen bu şikayet bazen göz ardı edilebilecek bazen ise mutlaka takip edilmesi gerekli olan bir durumdur. Gebe kalmak isteyen kadınlar ise gebe olup olmadığını gebeliğin ilk belirtileri arasında yer alan bel, kasık ve karın ağrılarından anlayabilirler. Yani daha gebeliğin en başında meydana gelen bu ağrılar normal bir durumdur. Genellikle gebe kadında da görülebilmektedir. Gebeliğin ilk haftalarında hissedilen bu ağrılar ise fetusun rahme yerleşmesi esnasında kadının vücudunda meydana gelen bu değişikliğe adapte olma dönemidir. Bu dönemde rahmin büyümesi ile rahmi tutan bağ dokular genişleyip uzamaktadır. Gebeliğin başındaki bu tür kramp ve hafif kasılma, şişme gibi ağrılar normaldir. Rahim büyüyen fetusa adapte olabilmek için kendini yenilemektedir.
4- Gebelikte kasık ağrıları ani hareketler ile birlikte çoğu kez tek taraflı olan keskin ağrılar olabilmektedir.
Bu tür ağrıların nedeni rahmi yerinde tutan bağların gerilmesinden dolayıdır. Bu ağrıların ise zararı olmamasına rağmen ani hareketlerden kaçınılmalıdır.
Hamilelik Belirtileri En Erken Ne Zaman Başlar? İlk Gebelik İşaretleri! Detaylı bilgi için tıklayın…